Hvem vi er

Vår historie

Pay Eiendom AS har sitt utspring fra boligutvikleren Urbanium som ble grunnlagt i 2003 av Espen A. Pay. Selskapet ble raskt en av de ledende eiendomsutviklingsselskapene i Oslo og omegn, med utvikling og salg av mer enn 2000 boliger og etablering av prisbelønt næringseiendom i urbane strøk. De mest kjente utviklingsprosjektene er

I oktober 2019 ble den operative boligvirksomheten Urbanium AS med ansatte og en større tomtebank i Oslo, i Bærum, i Ski og på Ask solgt til den svenske boligutvikleren Bonava.

Entreprenørvirksomheten og investeringsporteføljen drives videre av Espens barn, Andreas og Ingrid Pay, mens datteren Camilla Pay forvalter og utvikler næringseiendommer gjennom selskapet Urbanium Eiendom AS.

Pangstart

I 2003 ble flere store boligprosjekter startet, blant dem byggingen av boligprosjektet Amtmann Meinichs Gate 15 på Sandaker i Oslo. På kort tid bygde vi 112 leiligheter og prosjektet ble ferdigstilt i 2005. I samme tidsperiode startet vi og ferdigstilte flere store prosjekter, både alene, men også sammen med eiendomsinvestoren Pål G. Gundersen som står bak Merkantilbygg samt med Veidekke Eiendom. Solide partnere gjorde at vi vokste raskt, og Urbanium ble en betydelig boligutvikler i Oslo området på kort tid.

Fra 2008 var Urbanium AS ledende i utviklingen av Sørenga i Bjørvika i Oslo og ble etter hvert største eier. Et prosjekt med samlet salgsverdi på 5,7 milliarder kroner hvor det ble bygget 746 leiligheter, restaurantlokaler og et offentlig p-hus med ca. 300 plasser.

Etter hvert som selskapet utviklet seg, hadde selskapet en tomtebank for bygging av over 2000 boliger.

Salget

I 2019 ble selskapet solgt til Bonava AB, en av Nord-Europas største boligbyggere notert på Nasdaq i Stockholm. 

Pay Eiendom AS

I dag driver Espen sitt nye selskap Pay Eiendom AS hvor han utelukkende fokuserer på næringseiendommer i Oslo, Rogaland og Agder.

Bilde av Espen Pay.
Espen er utdannet siviløkonom fra BI Oslo i 1983. Han har tidligere bl.a. vært adm. dir. i Selvaagbygg, NCC Construction og Naturbetong. Han har også vært distriktsleder (styreleder) i Oslo Røde Kors, styremedlem i Oslo Røde Kors Eiendom AS, Braathen Eiendom AS og Oslo Areal AS.

Espen Pay

Daglig leder

Har du et prosjekt?

Kontakt oss i dag!
No items found.
Pay Eiendom logo