Firmanytt

Et liv med boligbygging

Siden 2003 har han ledet Urbanium AS, som har ferdigstilt nærmere 2000 boliger siden oppstarten. I tillegg har de en rekke boligprosjekter under utvikling – til sammen nærmere 2000 boliger.

Espen Pay ser ut over et yrende liv på Sørenga Sjøbad, få meter fra de rundt 750 boligene Urbanium har bygget i Bjørvika. – Sørenga er det prosjektet jeg er aller mest stolt av, sier Pay, som i løpet av de siste 40 årene har vært med på å utvikle nærmere 5000 boliger.

Det ble tidlig klart at byggebransjen var veien å gå for Espen Pay.

– Jeg begynte med å trekke ut spiker fra brukte forskalingsmaterialer på byggeplass da jeg var 19 år gammel. Det var min første erfaring med boligbygging. Jeg skjønte fort at boligbygging var noe jeg likte godt. Og husene står der fremdeles, heldigvis, smiler han.

Krevende og moro

I løpet av disse årene har Pay rukket å være leder for Selvaagbygg, toppsjef i NCC, og jobbet for en rekke andre større entreprenørselskap. De fleste av byggeprosjektene har vært i eller nær Oslo. Grünerløkka, Hasle, Ullern og Carl Berner. Over alt finnes bygg som Espen Pay har stått bak, på en eller annen måte.

– Det har blitt et liv med boligbygging, og jeg synes det er fantastisk moro. Til tider svært krevende, men som regel alltid moro.

Nær kunden

Siden 2003 har han ledet Urbanium AS, som har ferdigstilt nærmere 2000 boliger siden oppstarten. I tillegg har de en rekke boligprosjekter under utvikling – til sammen nærmere 2000 boliger.

– I Urbanium forsøker vi å leve nær kundene våre. Vi forsøker å forstå hvordan drivkrefter som urbanisering, demografi og miljø påvirker både boligkjøpere og leietakere. Målet vårt er å levere fremtidsrettede og miljøvennlige boliger som folk har råd til å bo i, sier Pay.

Godt eksempel

Han er opptatt av at Urbanium skal tenke helhetlige og levende bymiljøer når de utvikler prosjektene sine. Han mener Sørenga viser godt hva de står for. Her finner man 746 leiligheter, 13 restaurantlokaler, barnehage, handelsvirksomhet, parker og lekeplasser. Helt ytterst ligger Sørenga Sjøbad, besøkt av tusenvis av badegjester i sommerhalvåret.

– Vi bruker mye tid på å finne gode og funksjonelle planløsninger på boligene vi tilbyr, og samarbeider med de beste arkitektene. Jeg er virkelig stolt av det vi har fått til på Sørenga, og synes det er et godt eksempel på hvordan vi tenker.

Pays rettesnor er at han ikke skal bygge noe han ikke kunne tenke seg å bo i selv.

– Vi er svært opptatt av kvalitet, og at de som kjøper bolig av oss skal trives i sine nye hjem. Da kommer det det godt med å ha kunnskap og erfaring samlet gjennom 40 år i verktøykassen, sier Pay.

Har du et prosjekt?

Kontakt oss i dag!
Pay Eiendom logo